Vaatteen voi myös teettää mittojen mukaan. Meillä mittojen mukaan valmistettavista vaatteista vastaa vaatturi ja ompelijamestari Johanna.

Kun päätät teettää vaatteen, homma toimii näin:

 

- Varaa aika Johannalle vaatteen suunnittelua ja mittojen ottoa varten sähköpostilla johanna@sikaihanaompelimo.fi. Johanna on satunnaisesti paikalla myös myymälässä.

 

- Vaatetta suunniteltaessa valitaan sopiva materiaali ja hahmotellaan kuva valmistettavasta vaatteesta. Voit myös tuoda tullessasi ideakuvia jotka auttavat hahmottamaan toiveitasi ja tyyliäsi.

 

-  Mittojen ottoon etenkin naisten kannattaa laittaa ylle hyvät alusvaatteet (rintaliiveissä mielellään ne mitä käytät valmistettavan vaatteen kanssa) ja vartalonmyötäinen paita. Sukkahousut tai leggingsit ovat myös hyvä valinta.

Puvun takkia teettäessä kauluspaita voi olla mukana jo mittojen otossa, mutta se riittää myös ensimmäisessä sovituksessa.

Kengän korko vaikuttaa vartalon asentoon sekä housuissa ja pitkissä hameissa myös lahkeen ja helman pituuteen joten ota myös kengät mukaan.

 

- Suunnittelukäynti on ilmainen. Jos päädyt teettämään vaatteen, otetaan mitat ja samalla saat hinta-arvion josta maksat 30%:n etukäteismaksun, jolla katamme materiaalikustannuksia.

 

- Ensimmäisessä sovituksessa tarkistetaan vaatteen rungon muoto. Jakusta/takista  valmiina on hihaton ja vuorittamaton kokoon harsittu versio. Juhlapuvusta vastassa saattaa olla lakanakankaasta valmistettu sovitusversio. Vaate ei siis vielä näytä valmiilta, vaan tässä tarkistetaan haluttu muoto ja istuvuus. Kysy rohkeasti kaikki mieleesi tulevat asiat ja kerro jos jokin kohta vaatteessa ei vastaa mielikuvaasi, tässä vaiheessa pystymme vielä tekemään isojakin muutoksia.

 

- Toisella sovituskerralla vaate alkaa jo näyttää valmiilta. Sovituksessa varmistetaan helman/lahkeiden/hihan pituus sekä vaatteen väljyys.  Muista kengät mukaan!

 

- Neljännellä käynnillä vaate on valmis. Sovitetaan ja varmistetaan, että lopputulos on halutunlainen. Maksat loput 70% tuotteen hinnasta ja saat valmiin tuotteen mukaasi.

 

- Koko prosessiin on hyvä varata aikaa ainakin kuukausi, olethan siis mieluummin hyvissä ajoin liikenteessä.

 

Suuntaa antava hinnasto

Naistenvaatteet

Kotelomekko alk.300€

Housut alk.270€

Hame alk.200€

Jakku/takki alk.600€

Kauluspaita alk.350€

Toppi alk.250€

 

Miestenvaatteet

Takki alk.1300€

Housut alk.800€

Liivi alk.300€

 

Hinnat ovat alkaen hintoja ja sisältävät kaavoituksen, sovitukset ja ompelun.  Materiaalit lisätään hintaan. Mittatilaustöistä otamme 30% ennakkomaksun.

 

Johannan sähköposti johanna@sikaihanaompelimo.fi